Skip to main content
Polder Casino

Polder Casino

Review

Op zoek naar een betrouwbare review van Polder Casino? Lees hier alles over dit bekende Nederlandse online casino.

Het degelijke Polder Casino was onder online gokkers bijna even beroemd als Holland Casino.

Veel Nederlanders hebben ooit weleens een gokje gewaagd bij Polder Casino. Het online casino stond bekend om zijn oer-Hollandse uitstraling. Door het hele casino heen vond je foto’s van molens, koeien en klompen. De leidende kleuren waren, hoe kan het ook anders, rood, wit en blauw.

Omdat Polder Casino momenteel niet geopend is, lees je op deze pagina geen actuele review met informatie over spelaanbod of bijvoorbeeld een no-deposit bonus, maar algemene informatie over de geschiedenis van Polder Casino én de mogelijke terugkeer in Nederland.

Polder Casino: weet je nog?

Polder Casino opende op dinsdag 1 oktober 2013. Het was eigendom van L&L Europe Ltd, dat het hoofdkwartier op Malta heeft.

De site stond bekend om de zeer bonusaanbiedingen, vaak in de vorm van gratis spins. 

Verder was er een – voor die tijd – heel uitgebreid live casino. Je speelde hier niet alleen de standaard roulette en blackjack van Evolution, maar kon ook live inzetten op roulettetafels in het Dragonara Casino op Malta.

Het casino ging dicht op donderdag 1 juni 2017. Die bewuste donderdag staat bekend als ‘zwarte donderdag’.

Waarom is Polder Casino gesloten?

De Kansspelautoriteit (Ksa) maakte een paar dagen eerder, op 27 mei, bekend dat er vanaf 1 juni 2017 strenger zou worden opgetreden tegen casino’s met Nederlandse spelers. Omdat de nieuwe kansspelwet wel in behandeling was, maar nog niet in werking was getreden.

Casino’s die actief waren op de Nederlandse markt konden voortaan sneller een hoge boete tegemoet zien. Daarom is Polder Casino vooralsnog gesloten en vond je lange tijd deze boodschap op de website van Polder Casino:

‘Op 27 mei 2017 jl. heeft de Nederlandse Kansspelautoriteit aangekondigd nieuwe stappen te zetten in het bestrijden van kansspelen op afstand met als resultaat dat nieuwe prioriteringscriteria worden toegepast per 1 juni 2017.

Door de wijziging van deze wetgeving zijn wij genoodzaakt Polder Casino te sluiten per 1 juni 2017.’

Gaat Polder Casino weer open?

Gaat Polder Casino weer open? Dat is een goede vraag. Vanaf 1 april 2021 kunnen online casino’s bij de Ksa een vergunning aanvragen. Natuurlijk had L&L Europe Ltd, het bedrijf achter Polder Casino, grootste plannen voor de Nederlandse markt. Dus het heeft in april 2021 direct een vergunning aangevraagd.

Op 1 oktober 2021 kregen tien bedrijven waaronder Bet365Kansino en TOTO een vergunning van de Ksa.

Polder Casino hoorde helaas niet bij de club van tien. En ook niet bij de volgende tien.

Uit een column van René Jansen, de voorzitter van de Kansspelautoriteit, kan Meneer Casino opmaken dat de vergunningaanvraag van L&L niet meer loopt:

‘Ons vergunningenteam werd op twee piekmomenten overspoeld met aanvragen: bij de inwerkingtreding van de Wet Koa in april 2021, en net voor het aflopen van de ‘coulanceregeling’ een jaar later, op 1 april 2022. Die aanvragen zijn allemaal behandeld.’

Het is niet duidelijk of er sprake is van een afwijzing of dat de aanvraag ingetrokken is.

L&L Europe Ltd, heeft nooit een boete heeft gekregen van de Ksa, dus dat was in elk geval geen belemmering.

L&L heeft bovendien in een aantal andere Europese landen een vergunning. Natuurlijk in Malta, maar sinds 2014 ook in het Verenigd Koninkrijk en sinds 2019 in Zweden.

Het zou Meneer Casino niet verbazen als L&L juridische stappen gaat ondernemen om alsnog de Nederlandse markt op te kunnen. Maar voor het zover is, zijn we jaren verder. Verwacht dus niet dat je voor 2025 terechtkan bij Polder.

Waar lees ik een Polder Casino review?

De uitgebreide 100% eerlijke review van Polder Casino lees je hier, als Polder Casino ooit een Nederlandse vergunning krijgt.

Meneer Casino schrijft nooit zomaar een review-verhaaltje, maar beoordeelt Polder Casino op basis van de feiten en van uitgebreid onderzoek.

In de Polder Casino review lees je onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Is de welkomstbonus van Polder Casino aantrekkelijk – of zitten er addertjes onder het gras?
  • Krijg je veel stortingsbonussen en/of gratis spins?
  • Hoe lang duurt het uitbetalen?
  • Hoe is de klantenservice? Lossen ze problemen snel en accuraat op?
  • Is er een loyaltyprogramma, zoals bij Circus Casino?

Meneer Casino laat een team van onafhankelijke testspelers met echt geld een tijd lang spelen bij Polder Casino. De ervaringen van dit Meneer Casino Testteam lees je altijd terug in de online casino reviews.

En: Meneer Casino leest voor de review alle kleine lettertjes en voorwaarden van Polder Casino, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Polder Casino heeft géén invloed op de testresultaten of de tekst van de review.

Voor de Polder Casino review moet je nog even geduld hebben, maar zodra er meer nieuws is over een eventuele heropening, lees je dat als eerste op MeneerCasino.com.

Laatste update 22-05-2024
Nieuwsberichten 910
Onafhankelijkheid 100%
Sinds 2014